perjantai 28. helmikuuta 2014

Välillä käsitöitäkin.

Nyt kun talviloma (mikä talvi?) ja mökkireissu on ohi, ehtii taas keskittyä näihin käsitöihinkin. Toki puikot ja koukut heiluivat sielläkin, mutta pääpaino tekemisessä oli kyllä sisustamisessa ja vaan olemisessa, kun se kerran on nyt mahdollista.

Säilytän mökilläkin ns. toista lankavarastoa, ettei vain inspiraation sattuessa materiaaleista olisi pulaa. Ok, myönnän, onhan tämä välillä vähän hysteeristäkin, mutta niin vain kudoin tämän värisen pipon hiukan aikaisempaa ohjetta mukaillen. Eilen postasin kuvan faceen ja niin pipo löysi uuden omistajan ja saan tikuttaa vielä toisenkin. Eli oikein hyvä menestys!

 Sinapinkeltaista kevääseen!


Sain kuin sainkin pikkuisen Adele-tytön pikkuiset sukat valmiiksi. Lankana näissä käytin Karnaluksista ostamaani ihanaa slovenialaista alpakkalankaa. Tein kolme harjoitusversiota ennen kuin päädyin perussukkamalliin. Miten haasteellista olikin tehdä näin pieniä, mutta eipä luulisi tyttöstä näissä nyt palelevan! Samalla Adelen äiti saa päähänsä harmaan pipon :)


Äidille ja tyttärelle.

Jälleen kerran Pinterest toimi inspiraation lähteenä näille sormettomille sormikkaille.

Tässä linkki: http://www.pinterest.com/pin/16466354862219822/

Oma lankani oli astetta ohuempaa ja käsineet lyhyempivartisemmat, mutta ihan kivat näistäkin tuli. Lankana Dropsin 100 % villa. Lisäsin tilaajan toiveesta vielä valkoisen pitsin. Aika kivasti muutti ulkonäköä, vai mitä?


Herkkikset!

Sain illalla valmiiksi vielä toisetkin enemmän samalla tyylillä kuin nuo tuossa Pinterestin kuvassa. Lanka on huomattavasti paksumpaa, mutta ihan hyvät kädessä kuitenkin. Lanka on villasekoitetta. Nämä lähtevät Göteborgiin asti lämmittämään serkkuni käsiä. Lisäksi ehdin ostaa jo uutta lankaa seuraavaan tilaukseen. Tuleva omistaja saa toivomansa valkoiset, pienellä kimalteella :)

Omat suosikkini.

Kaiken kukkuraksi ikuisuusprojekti kesäkassi kesäksi 2013 on nyt virallisesti siirretty vuodella eteenpäin ja valmistuu hyvää vauhtia! Kävin talvilomalla Raumalla ja löysin uuden, pikkuruisen, ihanan käsityöliikkeen Vanhasta Raumasta jokseenkin ytimestä. Liike on nimeltään Lankanne ja sain siellä mahtavaa palvelua ja mustaa puuvillalankaa kassia varten. Liikkeessä oli ihana tunnelma ja pieneen kokoonsa nähden valikoima oli mielestäni suhtkoht hyvä. Ehkä vähemmän olisin ottanut erikoismyymälän valikoimiin Novitan peruslankoja, mutta toisaalta niistähän suomalaiset paljon kutovat, niin miksipä sitten toisaalta ei. Tässä facebook-linkki, jos sinäkin haluat Lankannesta tykätä: https://www.facebook.com/lankanne?fref=ts.

Vain kahvat puuttuu!


Eli onhan näitä, projekteja, puikoilla ja koukuilla tauotta. Pari verhoilujuttuakin odottaa tekijäänsä, mutta niistä sitten lisää tuonnempana. Ehkäpä vielä tällä viikolla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti