tiistai 25. marraskuuta 2014

Syksyn satoa ja opiskelua

Joskus on työn alla tämä kirjoittaminen. Nytkin on jumittanut jo monta viikkoa, kuukausia suorastaan. Elämäni on tällä hetkellä täynnä niin suuria muutoksia, ettei vain aina riitä kapasiteettia kaikkeen vaikka kuinka haluaisi.

Pelkästään jo koulu, olkoonkin koulupäivät vain keskiviikko- ja torstai-iltaisin, vie aikaa ja ajatuksia paljon. Opimme koko ajan uutta, materiaaleista, teollisuuskoneiden käytöstä, työtavoista. Eikä hommaa ainakaan helpota se, että käyn koulua ruotsinkielellä, vaikka kuinka ruotsia osaava ihminen olenkin. Finlandsvenska är inte samma sak kuin oma riikinruotsini, ja tunnen itseni välillä niin pöljäksi, kun vielä ei ihan kaikki inside-vitsit mene perille. Mutta opin koko ajan, muunmuassa sen, että koska ruotsiksi ei ole olemassa verbiä käyttää saumuria (onko itseasiassa suomeksikaan?), me oikaisemme vähän suomenkieleen eli vi saumurerar :) Mutta ihania koulukavereita, ja intoa ja motivaatiota tuntuu riittävän kaikilla.


Tältä koulussa näyttää.

Koulussa työskentely on hyvin käytännönläheistä. Saamme tehdä omia töitä tai asiakkaan tuomia asiakastöitä. Työt ovat sellaisia, että voimme harjoitella jo osaamaamme tai sellaisia, joita meidän on tarkoitus opetella opetussuunnitelman mukaan. Tällä hetkellä harjoittelemme paljon ompelemista, esimerkiksi sohvatyynyjen päällystämistä. Asiakastöissä saamme myös hyvää oppia hinnoittelusta ja siinä huomioonotettavista asioista. Ja kyllä, jopa niitit ja nupinaulat hinnoitellaan :)

Teollisuuskoneella terenauhaa. 


Haasteista suurin: vetoketju ja pyöreät kulmat. Nyt onnistuu!

Vaikka läsnäolopäiviä koululla vaaditaan vain nuo keskiviikko- ja torstai-illat, opiskelumme lasketaan kokoaikaiseksi, joka tarkoittaa, että muuna aikana harjoittelemme ja teemme ompelu- ja verhoilutöitä omatoimisesti.Yhtä sun toista onkin meneillään, töitä, joista olen todella kiitollinen ja toivottavasti myös "asiakas". Onneksi niitä on ihan omasta takaa: harjoitustöitä, mahdollisuus etukäteiskokeilla mitä verhoilijan työ on, mutta sillä takaportilla, että hei, olen vielä opiskelija, parin vuoden päästä vasta ammattilainen.

Mutta tehdyistä harjoitustöistä:

Ihan ite ideoin, että mistälie vesiruo'osta tehdyt, kissojen kynsimät istuimet muuten hyvässä kunnossa olevissa tuoleissa saadaan uudistettua siten, että viritän (sananmukaisesti, kun satulavyöt ovat tarpeeksi kireällä, ne soivat) vyöt, laitan päälle pehmustetta ja uuden kankaan. Ennen-kuvaa en tajunnut ottaa, mutta ihan kelpo jälkeen-lopputulos tuli.


Tuolista tuli kuin uusi!

Naapuri oli laittanut tämän nojatuolin ulkoruokintaan parvekkeelle jo alkusyksystä. Säälin sitä ja kerran ohi ajaessani lupasin ottaa sen hellään huomaani. Onneksi omistaja oli samaa mieltä, ja roudasin sen till min pysselrum ja tein taikojani. Eilen kiikutin tuolin omistajilleen parempana kuin ever ja tänään sain parhaan kiitoksen ikinä. Teini-iässä oleva tyttö, jonka huoneeseen tuoli oli luvattu, totesi lopputuloksen olevan parempi kuin hän olisi ikinä kuvitellutkaan. Tekijä kiittää!!!Dramatiikkaa...


Ystävän uusiin liiketiloihin päällystin sohvan. Vanhakaan ei ollut huono, muttei liila sitten vaan istunut kuvaan. Uusi kangas kehiin ja yksi viikonloppu, niin sohvasta tuli tummansininen. Kumma, emäntäkin talossa on hyvin tummansininen :) Lisäksi tein tällaisia pikkutyynyjä, helpotusta luentojen ajaksi istumiseen kivikovalla vaneerituoleilla. Tyynyihin lisäsin keskelle napit, tuomaan ulkonäköä ja pitämään pehmusteet paikoillaan.
Tässä vähän maistiaisia aikaansaannoksistani. Muitakin käsitöitä olen tehnyt, mutta niistä toisen kerran. Tällä kertaa vähän lyhyemmällä tauolla kuin viimeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti