tiistai 1. huhtikuuta 2014

Kun kanaa jalostaa, tuleeko siitä jalostuskana?

Miettinyt tässä jo päivänä muutamana noita kanoja, joita pääsiäistä silmällä pitäen olen ommellut, useampaakin sorttia. Jotenkin kaivannut kanalle jotain funktiotakin, ja yksi tuttava heittikin ilmoille ajatuksen pannumyssystä tai "munanlämmittimestä", niin tokihan ideat jäivät päähäni kummittelemaan. Mietin kanan muotoa ja saumoja ja ties mitä, kunnes tänään aamulla päässäni kirkastui.

Tällainen kana tällä kertaa.

Koska kanan selässä on sauma, miksi en hyödyntäisi sitä ompelemalla siihen "pussin", jonka sisälle keitetyt kananmunat voi laittaa lämpimään, vanun ympäröimiksi. Ja kana saa parhaan paikan munineen aamiaispöydässä! Eikä kanan laittamiseen pöytään tarvita edes pääsiäistä vaan siitähän tuli kertaheitolla ympärivuotinen kulutushyödyke.

Lämpöpussi keitetyille kananmunille.

Pakkohan se oli heti istua ompelukoneen ääreen kokeilemaan. Vaati näin ensikertalaiselta muutakin kuin naisen logiikkaa saada palaset oikein päin hyvän lopputuloksen aikaansaamiseksi. Kertaalleen sainkin pussin kääntää, sillä saumanvarat jäivät väärälle puolelle... Ratkoja käyttöön ja takapakkia, mutta loppu hyvin, kaikki hyvin.

Siellä ne kananmunat nyt ovat, lämpimässä.

Ompelin saumaan myös pari napinlenkkiä ja vastapuolelle tietty napit, jotta pussukan voi sulkea. Pussi itsessään on leikattu vanhasta pellavaisesta keittiöpyyhkeestä. Jalat jätin pois aamiaispöydästä kolisemasta.

Breakfast is ready!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti