maanantai 14. huhtikuuta 2014

Viime päivien kuulumisia, iloja ja suruja

Onpahan ollut viikko ja vähän ylikin! Vietimme pitkästä aikaa mieheni kanssa kahdenkeskisen miniloman Kroatian Splitissä. Paikka oli näkemisen arvoinen, paljon historiaa, hyvää ruokaa ja juomaa sekä upeat maisemat. Kesäkausi ei ollut vielä täysillä päällä ja sen huomasi kyllä säistäkin. Saimme todella lämmintä auringonpaistetta vain parina päivänä, muuten mentiin melkeinpä puolipilvisellä, puolivilakalla säällä. Mutta ei se haitannut. Vuokrasimme auton alle ja tutustuimme myös Splitin lähiseutuihin käyden jopa Bosnia-Hertzegovinan puolella Mostarissa. Matka oli jokseenkin tunteellinen, kun itselläkin oli aika vahvat muistikuvat parinkymmenen vuoden takaisista tapahtumista ja paikan päällä tunne kyllä konkretisoitui.

Minä, aurinko, Trogir ja virkkaus

Ilman käsitöitä en suinkaan matkaan lähtenyt, vaan otin lankoja mukaan niin lentomatkoille kuin muutenkin. Kesä tekee tuloansa, joten päätin virkkailla kasseja vastaostetuista puuvillalangoista. Ja sain ihan aikaiseksikin, kaikki mukaan otetut langat tuli kyllä käytettyäkin.

 Pieni sivulaukku

Suurempi kesäkassi, olalla kannettava

Kotiin palasimme viime viikon tiistaina ja saimme perinteisen riemukkaan vastaanoton lapsilta ja koirilta. Kaikki oli niin hyvin kunnes keskiviikkona toisen koiramme kunto romahti niin totaalisesti, että teimme hänen viimeisen matkansa eläinlääkäriin. Koira kävi todella rankan leikkaus- ja hoitoputken läpi noin 1,5 vuotta sitten, joten jatkoajallahan tässä jo oltiin. Mutta ikävä on kova, olihan se ollut meidän perheemme tärkeä jäsen jo toistakymmentä vuotta. Tässä poikani koirasta ottama kuva tiistai-illalta. Kaulassa on uusi Kroatiasta tuotu kaulapanta, jota tuli käytettyä siis kerran.

Figo 8.4.2014

Mutta jotain hyvääkin! Olemme olleet hukkua kaikkeen käsityötarvikkeeseen, lankakeriin ja kangaskasoihin täällä kotona, mutta nyt siihen tuli päätös. Sain vuokrattua edullisesti tästä läheltä pienen huoneen, jonne olemme nyt pikkuhiljaa siirtäneet minulle niin tuikitärkeät tavarat omaan "woman-caveen", kuten eräs paikkaa jo nimitti :) Yksi askel taas eteenpäin kohti uutta tulevaisuutta, joka tuntuu kovin hyvältä.

Mun hobby-huone

Lisäksi ensimmäinen omatekemäni käsityöohje on viime viikolla ilmestyneessä ET-lehdessä! Pieni askel ihmiskunnalle, mutta mulle huima askel!

ET-lehti nro 7

2 kommenttia:

  1. Osanotto koiran poismenosta :(. Upea juttu tuo julkaistu ohje! Ihan mahtavaa, voi kun itsekin joskus pääsisi lehteen :).

    VastaaPoista