keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Mikä tekee sut onnelliseksi?

Menin kysymään kysymyksen Facebookissa. Ihan rändominä, kun nyt tuli kyseisen, erittäin mieluisan biisin sanat mieleen.

Ensinnäkin havahduin huomaamaan, että eihän facessa kukaan kysy keneltäkään mitään. Tai kysyy, mutta ihan kuten minäkin: Onko Kärcher hyvä, mihin menisit syömään, oletko koskaan käynyt Palma de Mallorcalla.  Mutta eihän kukaan oikein koskaan kysy, mitä sulle kuuluu tai miltä susta tuntuu. Kaikki kertoo sen mitä haluaa itsestään kertoa ihan kysymättä, oma-aloitteisesti, omista lähtökohdista.

Toisekseen, mitä tuollaiseen kysymykseen sitten vastaat, ettei mennä turhan henkilökohtaisuuksiin etkä paljasta itsestäsi liikaa? Facessa kun ei kukaan kuitenkaan kerro muuta kuin sen, mikä näyttää hyvältä ulospäin eikä sitä, mille tuntuu sisältäpäin. Tai jos kertoo, eihän siihen oikein osaa suhtautua. Tykätäkö vai kommentoida, vai onko parempi kuitenkin olla kommentoimatta. Ettei vaan tule sanottua jotain väärää, mentyä liian henkilökohtaisuuksiin, rajojen yli.

No, rohkea ystävä vastasi kysymykseeni ja kertoi omat onnellisuuden lähteensä ja heitti yllärinä vastapallon. Nooo mitäs siihen sitten vastaat kuin perhe, ystävät ym. perusjutut, ympäripyöreästi, tottakai.

Toinen ystävä taas otti aivan eri linjan. Hän luetteli pitkät litaniat vaikka mitä, ja siinä vaiheessa oma vastaus tuntuikin jo ihan sikasuppealta. Miksi mä en huomannut luetella vuodenaikoja tai mainitaruokia? Tai tajunnut ajatella vähän laveammin ihan normielämää, pikkujuttuja?

Siinäköhän se piileekin se onnellisuuden ydin? Keskitymmekö me vain suuriin linjoihin? Tuntuuko sinustakin, ettei pieniä asioita viitsi edes mainita, kun "ne nyt vaan on tällaisia..." Jääkö meillä samalla huomaamatta ja sisäistämättä ne elämän oikeat onnentuojat? En minä tiedä.

Siitä syystä haastankin tästä hyvästä sinut ja myös itseni miettimään niitä oikeita arjen onnellisuuden lähteitä. Löytyykö niitä ilman fanfaareja tai rahaa tai huomiota? Eikä tämä ole mikään positiivisuushaaste. Tai on, mutta ei johtopäätöksiä tarvitse kertoa sen enempää minulle kuin muillekaan. Pääasia, että itse mietit ja itse huomaat.Ps. Biisi on muuten Jujun "onnelliseksi". Kuuntele se ja mieti mikä sut tekee onnelliseksi.
https://www.youtube.com/watch?v=ScJPpUiaT8U

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti