maanantai 16. maaliskuuta 2015

60-luvulta tähän päivään

Niin hauska tv-tuoli 60-luvulta pyöreine Arne Jakobsen -tyyppisine muotoiluineen. Jakkara on kulkeutunut vanhan perintötilan irtaimistosta aikojen saatossa Kirkkonummen Evitskogiin. Tuoli oli täysin priimakunnossa, mutta kieltämättä tuo sinapinkeltainen kernikangas hiukan häiritsi silmää ja varmasti istujaa, ainakin kesäkuumalla :) Otin tuolin siis hoitooni ja päätin tuoda sen 2000-luvulle.


Onhan kerni retroa, ja olenkin ajatellut hyödyntää kankaat jollain muulla luovalla tavalla jossain vaiheessa, mutta tuolista tuli heti hiukan vakavemmin otettava uudelleenverhoilun jälkeen. Valitsin uudeksi asuksi pehmeän harmaan kankaan, jota minulla oli jo entuudestaan. Uskomatonta, miten kangasta oli juuri sopivasti, ei yhtään liikaa eikä onneksi yhtään liian vähän.


Leikkuusuunnitelma.

Tuoli riisuttuna.

Koulun ensimmäinen näyttökoe (osa-alueet 1. pehmustus 2. ompelu 3. verhoilu) meni todella hyvin, joten olen saanut siitä hurjan määrän tarvittavaa itseluottamusta, varsinkin ompeluun. Kulmat ja vetoketjut ovat olleet vähän jännittäviä, mutta yhtäkkiä tuntuu, että osaisin ne tehdä vaikka silmät kiinni... Siksi tämänkin tuolin pelottavat sohvatyynyt ja vetoketjut syntyivät yllättävänkin taiten. Harjoitus sittenkin tekee mestarin!

Kangas pingotettuna runkoon.

Runko on valmis!
Sitten vielä viimeistelyt, eli ne napit. Kahden ison napin sijaan laitoin selkänojaan kolme vähän hillitymmän kokoista nappia. Aikas style tuli!


Valmista tuli!
Talon nuorin emäntä ja ystävätär koeistunnolla. Kyllä nyt hymyilyttää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti