torstai 13. maaliskuuta 2014

Jatkoa eiliseen - tältä nojatuoli näyttää nyt!

Eilinen fudismatsi siis keskeytti pahasti verhoiluvimman. Oikein jäi hampaankoloon kutkuttelemaan tuolin valmiiksi saaminen. Kaiken peruskotirouvahärdellin jälkeen sain kuin sainkin rauhaa ja aikaa sen verran, että pääsin tuolin kimppuun oikein tosissaan. Uppouduin työhöni niin, etten oikein huomannut ottaa urakasta kuviakaan!


Tuoli edestä

Kankaan pingottamisvaihe on niin paras! Toki se ottaa sormiin, mutta minä tykkään, että työ on vähän fyysistä. Tuolista tulee niin ryhdikkään näköinen, kun kangas on niin kireällä, ettei rypyn ryppyä näy.

Tuolin takaosa menee käsinompeluksi, vain yläreuna tehdään oheista kikkaa käyttäen: kangas alle ja pahvisuikale nidotaan kiinni, jolloin kankaan taitteesta tulee suora, kun kangas käännetään ns. oikeinpäin.

Tuoli takaa

Tältä tuoli sitten näyttää, lukuunottamatta kolmea nappia, jotka tulevat istuinosaan kankaan saumakohtaan. Minulla ei ole nappikonetta, joten täytyypä käydä kansalaisopiston opettajan juttusilla, jos saisin hänen konettaan hiukan lainata. Lisäksi puuosa on vasta hiottu, eli se tulee saamaan pintaansa uuden lakkakerroksen. Toivotaan oikein syvää ja tummaa puunväriä.


Nappeja ja lakkapintaa vaille valmis tuoli!

Sanoisikohan kuten Jorma Uotinen, että: "Ei huono!" Ainakaan 45 euron kirppisostokseksi... Ja nyt en sitten enää tiedä, vienkö tämän mökille vai jätänkö ihan omaan kotiin. Ja mietin, että olisikohan se sittenkin pitänyt päällystää tummemmalla kankaalla. Oh well, suuria pulmia!

Tässä vielä muistutukseksi, mistä lähdettiin liikkeelle:


1 kommentti: