keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Old Meets New - todellista retroa

Edellisellä mökkireissulla järjestelin pitsiliinojani ja lakanoitani uuteen järjestykseen, uusiin kaappeihin ja laatikoihin, kun nyt viimein yläkertaankin tuli tilaa. Plokkasin pois jo liian patinoituneet, puhkikuluneet ja sellaiset, joita en enää taatusti käyttäisi edes käsitöissä. Ja onhan tuota meikäläisen liinavaatevarastoissa valinnanvaraa, joten oli mahdollistakin laittaa pois sivuun ylimääräisiä.

Siinä kesken valikoinnin eteeni tupsahti vanha neliskanttinen, kalastajalangasta aikanaan (ainakin 50 vuotta sitten) virkattu, neliöistä koostuva pöytäliina, jolle en ihan heti käyttöä keksinyt ainakaan alkuperäisessä tehtävässään, mökin pöytien päällä. Nakkasin sen "mahdollisesti käsitöissä käytettävät" -pinoon muiden potentiaalisten joukkoon ja toin sen mukanani kotiin.

Niin se halvatun pöytäliina alkoi kummitella mielessäni ja muutama päivä sitten keksin kokeilla, miten neliöt istuisivat iPadin kokoiseen esineeseen. Ja kuten arvata saattaa, se istui täydellisesti. Pari päivää vielä pohdiskelin vuorikankaita, mahdolllisia pehmusteita ja niin edelleen ja tänään sitten ryhdyin tuumasta toimeen.

Työtä tehdessäni totesin vanun olevan liikaa, joten päädyin käyttämään pelkkää vuorikangasta tuon pöytäliinan lisäksi. Onhan se ohut, muttei mielestäni yhtään liian ohut, sillä kalastajalanka on kuitenkin aika vahvaa lankaa. Pussukan vuorikangas on vanhasta pellavaisesta astialiinasta leikattu, joten tiivistä kangasta tuokin. Ja nappi on luonnollisesti kirppikseltä löydetty.

Siinäpä on nyt sitten retroa kerrakseen! Ei taatusti kävele tällainen ihan joka jannulla vastaan, vaikka materiaalia riittää tämän ensimmäisen lisäksi vielä kahteen samanlaiseen.

2 kommenttia:

  1. Ai vitsi, tääkin on kaunis! Oma pussukka odottaa vielä tekijäänsä, onneks sulta saa näitä ihania ideoita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaunis! Ei muuta kuin tekemään, minä puolestani yritän lähettää täältä inspiraatiota :)

      Poista