perjantai 21. maaliskuuta 2014

Verhoilla voi myös virkaten!

Sain hauskan homman: virkata päällisen rakkaaseen ja juuri oikean korkuiseen jalkajakkaraan, mutta jonka päällinen oli jo parhaat päivänsä nähnyt. Sain muuten vapaat kädet, mutta väritoive oli tummanruskea. Minäpä siitä sitten suorinta tietä Menitaan ja myyjän kanssa yhteistuumin päädyimme ohuista ohuimpaan onteloneuleeseen, vaikken mikään onteloneulefani oikein olekaan.

Jakkara ennen

Mutta menihän se nyt kun ei jatkuvasti tarvitse sitä veivata ja väri sekä materiaalin koostumus oli käyttötarkoitukseensa juurikin hyvä.

Summanmutikassa siis hommiin ja suurpiirteisesti virkkasin ensin kyljet, 2 lyhyempää ja 2 pidempää sivua. Päällisessä Ojalan laskuoppi oli pettää minut heti alkuunsa, mutta onneksi on auttavia ystäviä ;) Sain siis kertaheitolla myös päällisen onnistumaan kulmikasta ympyrää virkaten.

Palaset työvaiheessa 

Sitten virkkasin palaset yhteen like so, ja sitten vaan istuttamaan pussia jakkaran päälle. Pujotin samaa onteloneuletta pussin helmaan ja kiristin langat mahdollisimman tiukalle, jotta päällinen pysyy hyvin paikallaan käytössä.

 Jakkara jälkeen

Virkkasin tarkoituksella saumat päällepäin, vähän rosoisuuttakin pitää työssä olla. Eli valmista tuli. Sitten ei muuta kuin telkkarin ääreen ja jalat jakkaralle lepoasentoon!

2 kommenttia:

  1. Tuli todella hieno rahi, ja mainio idea! Pistän tämän(kin) korvan taakse, jos vaikka joskus olisi sopiva rahi tai joku muu jonka voisi virkkaamalla päällystää. :)
    mumiska.blogspot.fi

    VastaaPoista