sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Olipa kerran pipo, josta tulikin kaulaliina

Olin niin asennoitunut tekemään tämän, jälleen kerran Pinterestistä löytämäni pipon (kuva lainattu):


En nyt ohjeen mukaan, vaan säveltämällä, kuten lähes kaikki työni muutenkin. Oli sopiva lanka, sopiva nappi (tietenkin) ja taito tehdä palmikkoneuletta. Eikä tuon tekemiseen nyt ihan kauaa mennyt, paksuilla puikoilla kuin pistelin menemään, tuo "remmi" valmistui melkeinpä hetkessä.

Pari iltaa sitten, kun aloin miettimään ja päättelemään tuota jatkoa eli varsinaista pipoa, ei se sitten ottanut luonistuakseen. Virkkasin reunaa ja taas purin, yhdistelin "remmin" päitä ja taas purin. Niin ärsyttävää... Ajattelin, että jos virkkaankin tuon koko kaistaleen ympäri vaikkapa pylväillä, niin josko siitä sitten tulisi hyvä pipon alku.

No ei tullut, reuna alkoi kupruilla jo ensi metreillä ja ketutuskäyrä nousi vastaavasti. Mutta jatkoin vaan kun kerran olin alkuun päässyt enkä leffaltakaan nukkumaan vielä päässyt. Seuraavalla kierroksella lisäsin vähän jotain uutta ja seuraavalla taas toista ja kappas, siinähän kävi kuin kansansadussa, ei tullut hiirelle takkia vaan liivi. Meikäläisen pipoviritelmästä tulikin kaulaliina!

Kaunista reunaa virkaten.

Lanka meni niin tiukille, ettei saksia huivin valmistuttua edes tarvittu :) Huh, niin jännitin, että miten käy... Ja tässä tämä koko komeus nyt on!


Kaulahuivi, ihan omasta päästä sävelletty!

Ja tässä vielä vähän lähempää zoomattuna. Kuvassa edesmenneen tätini vintage-rintaneula. Ihan täydellinen tähän!

Vintagea 40-50-luvulta.

Ihanaa onnistumisen riemua ja oivallusta? Mitä sinä tästä pidät?

3 kommenttia:

 1. Mulla olisi mennyt koko homma purkuun. Ihanaa kun jaksoit jatkaa ja saitkin luotua jotain ihan uutta. Pitääpä hypätä seuraamaan, mitä kaikkea muuta syntyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pöh. En ymmärrä miksei bloggeri anna lisätä blogia seurattavuun. :( Pitää yrittää muistaa muuten tulla kurkkimaan.

   Poista
  2. No pöh! Käy ihmeessä kurkkimassa, pyrin muutaman kerran viikossa päivittää tänne jotain uutta. Kiitos kun olet löytänyt blogini!

   Poista